The 10x rule - Grant cardone

Hallo lieve lezers, vandaag tover ik een oude bekende uit de hoge hoed. In mijn late puberjaren was ik gefascineerd door alles wat met ondernemerschap en extern succes te maken had. En dan kom je al snel bij deze meneer uit.


De auteur


De heer Cardone is een Amerikaans staatsburger. Die leeft volgens het motto, meer is beter. De verwezenlijking van het Amerikaans kapitalisme, in een zeer succesvol persoon weergegeven. Als vastgoed magnaat, eigenaar van de 10x movement reist hij de hele wereld over om mensen financiele wijsheid bij te brengen.


Samenvatting


Het boek is eigenlijk vanuit zijn eigen standpunt geschreven. De heer Cardone is ervan overtuigd dat alles altijd beter kan. Waarom? Omdat het mogelijk is, door middel van ieder doel dat je hebt, altijd 10 keer groter te maken dan dat je daadwerkelijk voor ogen hebt. Beweert de auteur dat je iedere mentale blokkade wat betreft je doelgerichtheid omver kunt werpen, en tot dingen in staat bent die zelfs jij niet voor mogelijk had gehouden.


Kritische noot


Voor iedereen die een wat breder wereldbeeld dan een gemiddelde tiener heeft is dit redelijk doorzichtig. Het boek bevat tamelijk veel aannames en is vooral gebaseerd op een eigen idealisme. Het boek is redelijk simplistisch geschreven, en het meeste tegengeluid wordt genegeerd. En aan wetenschappelijke verwijzingen wordt al helemaal niet gedaan. Als de enige betekenis van het leven geld verdienen zou zijn, dan zou de heer cardone inderdaad in al zijn standpunten gelijk worden gesteld.


Conclusie


Al met al is het een redelijk eenzijdig boek, waarin de meeste dingen zomaar worden geroepen in plaats van onderbouwd. Ik zou het niet aanraden mocht je geld je wat waard zijn, er zijn naar mijn mening veel betere boeken die ook daadwerkelijk onderbouwen wat ze te zeggen hebben.

49 weergaven2 opmerkingen