David Deida - Blue Truth

Hallo mede avonturiers,


Vandaag neem ik jullie mee in een handleiding voor het leven, het is een nauwkeurige beschrijving van de verschillende fases van het leven, en de volledige ontdekkingsreis tot de volwassen liefde. Ook beschrijft het de weg naar een gevorderd stadium van de seksuele dans tussen 2 partners. Het boek beschrijft erg duidelijk welke weg er bewandeld kan worden en wat voor een toewijding er nodig is om tot bepaalde inzichten te komen. Laat ik het zo zeggen, het komt je niet aanwaaien, en het vergt ijzeren discipline en wilskracht om de realiteit en al zijn perikelen te kunnen omarmen. Daarnaast schept het boek ook een overzichtelijk beeld van belangrijke mijlpalen in de spirituele ontwikkeling van het individu.


Een voorbeeld hiervan is het concept openen. Voornamelijk besproken in het eerste deel van het boek. Wat bedoeld de auteur precies hiermee? In de westerse maatschappij hebben wij het onszelf erg gemakkelijk gemaakt om ons af te laten leiden, of bezig te houden met allerlei futiele bezigheden. Om op die manier weg te lopen van onze meer oorspronkelijke gevoelens, onze angsten, onverwerkt verdriet, boosheid of zelfs woede en razernij. Het verkrijgen van bewustzijn hierover is noodzakelijk, maar dan is de vraag wat doe je er precies mee. Erken je dat het er is, en kies je er voor om het er te laten zijn, ongeacht de mogelijke sociale implicaties. Of stop je het weer weg, achter hetzelfde deurtje waar het vandaan kwam.


Dit is de rode draad van de boek, en de bouwsteen van de persoonlijke levenswijze van de heer . Met als spiritueel uitganspunt volledige overgave aan het huidige moment, waarbij je deinst tussen de golven van het leven. Is er weerstand, omarm je die volledig, is er blijdschap, accepteer je die, is er woede geef je jezelf over enz.. Een levenskunst die zowel bevrijdend als angstaanjagend kan aanvoelen.


Daarnaast is het verfrissend om iemand te horen die de dingen niet zo platslaat. In het huidige tijdperk van internet quote's, clickbait en het vechten om schermtijd. Worden vaak alleen de hoogtepunten belicht, en krijgen onderwerpen daarom vaak te weinig ruimte om echt in het licht gezet te worden. Een voorbeeld hiervan is de heldere uitspraak van de heer Deida, over het feit dat er een onzichtbaar web van invloeden is, die wij onmogelijk volledig kunnen overzien, dat leid de totstandkoming van situaties. Hij gebruikt hier voorbeelden als een uitermate gestreste moeder tijdens de zwangerschap, een alcoholische vader, of zelfs energieën uit vorige levens die mee worden genomen in het DNA wat zich uiteindelijk tot het individu vormt. Wel even wat anders dan, werk hard en word rijk, right?


En zo komen we aan bij de identiteit. In het huidige tijdperk wordt hier veel over gesproken op de sociale media's. O[ Instagram en facebook staat het vol met video's van bekende artiesten, zangers of rappers, die het hebben over dat je jezelf moet vinden. Helaas weten weinig mensen er echt wat meer over te vertellen dan dat. Hier onderscheidt de Heer Deida zich in. Ik vond het uitzonderlijk hoe hij onderscheidt wist te maken tussen het hervinden van een deel van de identiteit, en het daadwerkelijk toepassen van deze nieuwe levensinzichten. After all, het bewustzijn is only part of the job.


Hier herkende ik mijzelf in, het verwerven van nieuwe levensinzichten betekent niet dat je daadwerkelijk in staat bent om die waarheid te leven, sterker nog, de meeste mensen die weten wel welke richting ze op willen, maar weigeren, of zijn alsnog te incapabel om ook maar een stap in die richting te zetten. De echte kracht ligt dus niet in het verkrijgen van bewustzijn, maar de integratie van de vernieuwde normen en waarden in de persoonlijke sfeer.


Het was niet allemaal koek en ei, dat moet ik eerlijk zeggen. En mijn grootste punt van kritiek is, dat het teveel verschillende onderwerpen bevat. Een fout waar veel schrijvers voor lijken te vallen. Voor de gemiddelde lezer is dat waarschijnlijk geen probleem, omdat het fijn is om op een zachte manier kennis te maken met deze onderwerpen. Maar voor de fervente lezer is het in het algeheel te breed. Het enige onderwerp waar echt volledig de diepte in wordt gegaan is het onderwerp seksualiteit, en de polarisatie van de man en vrouw rollen, echter wordt dit ook uitvoerig besproken in zijn boek de kracht van echte mannen, een kleine domper dus.


Al met al een waardige toevoeging aan mijn leeslijst en een ruime voldoende in het scoreboek. Bedankt voor de woorden.


Met vriendschap en liefde,


Cody Slingerland


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven